Roergebakken spitskool

Receptinformatie
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Spitskool is rijk aan Vitamine C en makkelijk te bereiden, daarom perfect voor een drukke doordeweekse dag!
Ingrediënten
4 personen
- 1 spitskool
- 2 teentjes knoflook
- 250g champignons
- 80gram rode ui
- 800gram rijst
- 3 vleestomaten
- Zonnebloemolie
Voorbereiding
Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.
Verwarm 4 eetlepels olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend op een hoog vuur gedurende 4 minuten.
Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.
Warm alles nog 2 minuten goed door op een hoog vuur.
Serveer met rijst.
Serveren
TIP: Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe