Rode kool met appeltjes

Ingredienten

4 personen

600 g rodekool

1 sjalot

4 kruidnagels

½ tl zout

200 ml water

2 Goudreinette appels

1 plak Peijnenburg gesneden ontbijtkoek

1 el rietsuiker

Aan de slag

1

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk. Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.

2

Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.

4

Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.