Recepten
Aan tafel!

Vanavond vrienden of familie over de vloer?
Dan kan deze overheerlijke plaattaart met pompoen en kip niet missen!
Ingrediënten:
- Halve fles pompoen
- 1 ui
- 3 sjalotjes
- 2 el olijfolie
- 400 gram kippendijfilet
- Rol vers bladerdeeg
- Handje amandelschaafsel
- 1 ei
- 2 el kruiden crème
- 1 el paprika poeder
- 1 tl cayenne peper
- 1/2 tl chili vlokken
Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de kippendij in stukken en marineer kort met de paprikapoeder, cayenne en chili in wat olijfolie.
3. Was de pompoen en snij in de lengte, verwijder de zaden (en draden) met een lepel. Snij de pompoen in stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de blokjes tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
4. Snipper de ui en sjalotjes. En stoof deze op een laag vuur met de olijfolie tot ze zacht zijn.
5. Rol het deeg uit over een bakplaat en prik wat gaatjes in het deeg met een vork.
6. Klop het ei los, meng de pompoen met ¾ van het ei en de kruiden crème en voeg hier peper en zout aan toe. Meng het tot een glad mengsel.
7. Bestrijk het bladerdeeg met het pompoenmengsel, verdeel hierover de ui en de kip. Bestrijk de deegrand met het ei.
8. Bak de taart in de oven voor ongeveer 20 minuten.
9. Verdeel het amandelschaafsel eroverheen.
Dit recept is in samenwerking met Joyce van Assen, eigenares van New You Food & Coaching.
Benieuwd naar New You Food & coaching? Klik op de link!