Rauwkostsalade met biet, koolrabi, appel, wortel en granaatappel

Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion, Hollands
Trefwoord: Appel, Biet, Geglaceerde wortels, Koolrabi, Salade, Vegetarisch
Porties: –+ 4 personen
Ingrediënten
- 2 biet voorgekookt, ongeveer 250 gram
- 0,5 koolrabi ongeveer 250-300 gram
- 1 appel ongeveer 125-150 gram
- 3 wortel ongeveer 150 gram
- 1 handje granaatappel of gedroogde cranberries
- 1 handje pijnboompitten
Dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels mosterd
- 0,5 teentje knoflook
- zout
- peper
Instructies
- Snij de knoflook super fijn. Meng alle ingredienten voor de dressing in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de koolrabi en wortel. Snij alle groente (apart van elkaar) in julienne. Het apart snijden zorgt ervoor dat de groente niet teveel verkleurd. Ik gebruik de food processor om de groente te snijden. Je kunt het ook met een mes doen, of een rasp.
Besprenkel de appel met wat citroensap, zodat de appel niet bruin wordt.
- Verwarm de pijnboompitten kort in een pan zodat ze mooi goudbruin kleuren.
- Doe alle groente bij elkaar in een salade kom. Strooi de granaatappel pitjes en de pijnboompitten over de salade en sprenkel de dressing erover.