PREI OVENSCHOTEL MET KRUIDIG GEHAKT EN PAPRIKA

4 PERSONEN

 Ingrediënten

3 stuks prei gewassen en in fijne ringen gesneden

1 stuk paprika in kleine blokjes gesneden

1 stuk ui gesnipperd

3 teentjes knoflook geraspt

500 gram gehakt

1 stuk groentebouillonblokje

1 eetlepel sambal badjak

1 eetlepel paprikapoeder

2 theelepels kerriepoeder

1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel gebruiken

100 gram extra belegen kaas geraspt

1 eetlepel bloem

AARDAPPELPUREE

  • 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 100 milliliter melk
  • klontje roomboter optioneel
  • flinke snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Gang: avondeten

Keuken: Nederlandse

Voorbereidingstijd: 10minuten minuten

Bereidingstijd: 30minuten minuten

Totale tijd: 40minuten minuten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp de aardappelen tot een puree met de melk, snuf peper, snuf zout en snuf nootmuskaat. Voeg eventueel een klontje roomboter toe voor extra smaak.
  2. Als de aardappelen koken maak je het gehakt-groente mengsel: Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Bak de uien met de paprika, prei, knoflook, snuf peper, snuf zout en de sambal. (Bak ongeveer 3-5 minuten). Voeg het gehakt toe samen met 1 verkruimeld bouillonblokje, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je de bloem toe en ook dit bak je kort mee.
  3. Vet een ovenschaal in. Schep hierin de aardappelpuree, daarop schep je het gehakt-groente mengsel en vervolgens bestrooi je dit met geraspte kaas. Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de oven.

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.