Omelet met tomaat en paprika

Benodigdheden, voor 1 omelet:

2 eieren

scheut melk

1/2 paprika, ik nam een rode

8 kerstomaten

1 stengel lente-ui 

1 schel jonge kaas

optioneel: bieslook, boerenkool

peper, zout, boter

Bereiding:

Doe een klein klontje boter in de pan en laat het smelten. Snijd de paprika’s in halve maantjes en stoof ze aan in de pan. Halveer de kerstomaten en bak ze aan in de pan als je ziet dat de paprika platter aan het worden is. Laat alles zo even aanbakken totdat de tomaatjes plat zijn. Breek de twee eieren in een kommetje en doe er een scheut melk bij en peper en zout. Klop het geheel los en giet het over de groentjes in de pan. Wacht een paar minuten en zet het vuur dan lager, zodat de onderkant niet aanbakt. Snijd de lente-ui fijn en strooi het over de omelet. Breek de schel kaas in stukjes en leg ze op de omelet. Zet een deksel (of zilverpapier) op de pan en laat het zo een paar minuten staan. Zorg dat je vuur laag genoeg staat zodat de onderkant niet kan aanbranden. Wanneer je ei er gaar uitziet (lees: niet snotterig) en de kaas is gesmolten, dan is je omelet klaar. Werk eventueel af met versnipperde bieslook.

TIP: Je kan ook afwerken met krokante boerenkool door een handvol versneden boerenkool een laagje olijfolie te geven en een tiental minuten in de oven te zetten. Nadien kan je het dan over je omelet strooien.

Heerlijk met een dikke bruine boterham of met toast. Oh ja, je kan het ook perfect als lunch eten.

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.