Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Ingrediënten

Aantal personen: 4

350 gram kipfilet in blokjes

1 ui gesnipperd

1 teentje knoflook geperst

100 ml (zoete) ketjap

250 ml kippenbouillo

1/3 theelepel gemberpoeder

300 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst

800 gram sperziebonen uiteinden verwijderd en gehalveerd

3 eiere

eventueel maizena om de saus te binden

3 stengels lente-ui in ringetjes

handje ongezoute pinda’s (of cashewnoten) ter garnering

olijfolie

BEREIDING:30MINUTEN MINUTEN

Stap 1

Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan

Stap 2

Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 3

Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.

Stap 4

Kook in een andere pan de sperziebonen.

Stap 5

Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.

Stap 6

Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.

Stap 7

Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.