Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Ingrediënten
Aantal personen: 4
350 gram kipfilet in blokjes
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
100 ml (zoete) ketjap
250 ml kippenbouillo
1/3 theelepel gemberpoeder
300 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst
800 gram sperziebonen uiteinden verwijderd en gehalveerd
3 eiere
eventueel maizena om de saus te binden
3 stengels lente-ui in ringetjes
handje ongezoute pinda’s (of cashewnoten) ter garnering
olijfolie
BEREIDING:30MINUTEN MINUTEN
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan
Stap 2
Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 3
Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.
Stap 4
Kook in een andere pan de sperziebonen.
Stap 5
Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.
Stap 6
Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
Stap 7
Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.