Hollandse ovenschotel met bloemkool

INGREDIËNTEN
voor 3 personen
400 gr bloemkool (in roosjes)
1 rode ui
250 gr spekjes
200 gr prei
700 gr krieltjes (uit zak)
250 ml crème fraîche
2 eieren
snuf tijm
handje geraspte kaas
1 theelepel mosterd
peper en zout
BEREIDING
- Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkool en krieltjes 5 minuten voor, dit kan eventueel samen. Giet daarna af. Bak de spekjes met de fijngesnipperde rode ui in een pan en als ze iets krokant zijn voeg je de prei toe.
- Klop de eieren los met de creme fraiche en voeg de mosterd toe en breng het mensgel op smaak met een snufje peper, zout en tijm. Meng de voorgekookte krieltjes en bloemkool met de gebakken spekjes en prei en doe in een ovenschaal.
- Giet het eimengsel erover en bestrooi de bovenzijde van de ovenschotel met wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal nog 30 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de kaas mooi gesmolten is.