Groentesoep met balletjes van oma

Wat heb je nodig voor de Groentesoep met balletjes :

Voor 4-6 kommen

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1-2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1-2 winterwortels, geschild en in blokjes
  • 1 prei, gewassen en in halve ringen
  • 3 takjes selderij, fijngesneden
  • 200 gram half om half gehakt of rundergehakt
  • zout en peper
  • 2 runderbouillontabletten
  • 1 laurierblaadje
  • stukje foelie
  • 1 handjevol vermicelli

Hoe maak je de Groentesoep met balletjes:

  1. Verwarm de olie in een soeppan. Smoor op laag vuur de, bleekselderij, wortel, prei en selderij een paar minuten. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en rol kleine balletjes van het gehakt.
  2. Voeg een liter water en de 2 bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes, laurierblad, foelie en vermicelli toe.
  3. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblaadje en de foelie en breng op smaak met zout en peper.

Natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken, deze soep is echt ideaal om restjes op te maken. Ook kun je deze soep vega maken door groentebouillon te gebruiken en de soepballetjes weg te laten.

Smakelijk eten!

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.