Gegratineerde prei met tagliatelle

Hoofdgerecht

45 min

4 Personen

Ingrediënten

4 preiwitten

300 g tagliatelle

200 g ham

100 g Nazareth Classic

20 g paneermeel

25 g boter

2 cm gember

50 g bloem

50 g boter

500 ml melk

peper

zout

nootmuskaat

Bereiding

Was de prei en snijd in fijne rondjes. 

Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Stoof de prei gaar. Kruid met peper en zout.

Kook de tagliatelle beetgaar in een pot met gezouten water en een scheutje olie. Giet af en meng onder de prei.

Zet een tweede pan op het vuur voor de saus. 

Smelt 50 g boter en voeg de bloem toe. Laat even opdrogen tot het naar koekjes ruikt. Giet de melk er al roerend bij. Laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.

Doe de tagliatelle met prei in een ovenschotel. Schik er de reepjes gesneden ham op. 

Overgiet de ovenschotel met de saus en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel.

Leg er enkele kleine klontertjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180°C voorverhitte oven. Dit kan ook onder de gril.

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.