Boterboontjes in ‘zoete’ melksaus

Boterboontjes in ‘zoete’ melksaus
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT
600 gram boterboontje
1/2 kg vastkokende aardappelen
Snuifje zout
40 g roomboter
2 dl volle melk
peper, zout en nootmuskaat
2 eieren
BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT
Boterboontjes in ‘zoete’ melksaus maak je zo:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Doe de kopjes van de boterboontjes, was de boterboontjes en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
Doe de roomboter in de pan en laat deze hazelnootbruin worden. Laat ze even afkoelen en voeg er de melk bij. Kruid naar wens af met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de eitjes 4 minuten. Ze mogen echt nog lopend zijn.
Schik de aardappelen op een voorverwarmd diep bord. Leg hierop de boontjes en maak een kuiltje voor de zacht gekookte eitjes.
Overgiet alles met de warme zoete melksaus, nog een snuifje zeezout voor de bite en verwen het oog met een plukje peterselie.