Boterboontjes in ‘zoete’ melksaus

Boterboontjes in ‘zoete’ melksaus

 Porties: 2 personen

 Bereidingstijd: 20 minuten

 Niveau: Makkelijk

INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

600 gram boterboontje

1/2 kg vastkokende aardappelen

Snuifje zout

40 g roomboter

2 dl volle melk

peper, zout en nootmuskaat

2 eieren

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

Boterboontjes in ‘zoete’ melksaus maak je zo:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Doe de kopjes van de boterboontjes, was de boterboontjes en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.

Doe de roomboter in de pan en laat deze hazelnootbruin worden. Laat ze even afkoelen en voeg er de melk bij. Kruid naar wens af met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de eitjes 4 minuten. Ze mogen echt nog lopend zijn.
Schik de aardappelen op een voorverwarmd diep bord. Leg hierop de boontjes en maak een kuiltje voor de zacht gekookte eitjes.
Overgiet alles met de warme zoete melksaus, nog een snuifje zeezout voor de bite en verwen het oog met een plukje peterselie.

Geen aanbieding missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Afhaalpunt

Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd. 

© Alle Rechten Voorbehouden

Eerlijk. Vers. Lokaal. Duurzaam. Biologisch verantwoord.