Circulariteit: ‘’ Een circulaire economie is een economie waarin grondstoffen en energie zo lang mogelijk worden behouden en zo effectief mogelijk worden (her)gebruikt. Een circulaire economie kent geen afval en grondstoffen: materialen en producten zijn volledig herbruikbaar of hernieuwbaar. Dit in tegenstelling tot de lineaire economie, waarin grondstoffen na gebruik als afval in ons leefmilieu belanden’’ (Regio Foodvalley , 2019).
Wanneer wij dit door vertalen naar de boerderij komen bij ‘Circulair Boeren’. Dit is waar wij voor staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sluiten van de voedsel kringloop, energie (via zonnepanelen) en het opvangen en hergebruiken van regenwater. Daarnaast is door een student onderzoek gedaan naar onze voedselrestromen en hoe die beter te verwaarden. Circulaire restaurants. Bij de Circulaire restaurants gaat het om de levering van groente en fruit aan restaurants, waarna vervolgens het voedselafval mee terug wordt genomen. Dit voedselafval wordt vervolgens verder verwerkt tot dierenvoer, en wellicht vergisting of compost. Daarop volgend kan het vlees en de eieren van dei dieren weer worden terug geleverd aan het restaurant. Eigen producten verwaarden waar mogelijk zodat zo min mogelijk hoeft te worden weggegooid. Heeft u vragen of wilt graag meer informatie over dit onderwerp? Graag kunt u contact opnemen met ons (Hugo Korf).
Groenerie is een initiatief van Richard Hardeman. Niets van deze website mag zonder expliciete toestemming van Groenerie worden overgenomen, gekopieërd of vermenigvuldigd.